13 февруари 2010

АТАНАС БУРОВ - РАЗНИ МИСЛИ

Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.

На българина всичко трябва да му се дава отмерено и никога да не му се плаща много високо. Защото, като забогатее, той се забравя. Удря го на грабеж, разгул, разврат, покер. Става злобен и завистлив. Губи човешки образ. Българинът прощава за всичко, но не и на преуспяващите. Или на тези, които стоят над него. Българинът с пари се смята за много по-умен от този, който ги няма.

Какво е трудолюбието? Глад, страх от утрешния ден, жажда за пари - това са пружините, това са моторите, които тласкат шайбата на трудолюбието. Не е вътрешната потребност. Казват, че българският народ бил трудолюбив. Народ, който има по календар 169 черковни и официални празници, не е трудолюбив. Черквата в България, колкото и добро да е направила, разврати този хубав наш народ, направи го хайлазин.

Политиката има свои закони. Тя не търпи интелигентните на трона си. Тя иска полуинтелигентни. Полудипломати, полуполитици. Тя иска сурови мъже, с тежки юмруци. В политиката важна е маскировката, а не същността. Кой ти ебава днес същността! Света го движат не политиците, а парите. Политиците са били само щурманите на параходите. Параход без платна, без вятър, без пара, без бензин не върви. Това са парите.

Хората, които трябва да осъществяват хубавата идея, се покваряват само за половин година. И най-хубавата идея може да се провали, когато няма кой да носи знамето. Знаменосец става не човекът, който крои дълбоки планове и мънка, когато говори, а който решава бързо, смело и говори сладко.

9 коментара:

  1. Велик мислител е бил БУРОВ.Жалко че в нашето сьвремие,няма и няма да има политици като него.МНОГО ЖАЛКО.

    ОтговорИзтриване
  2. Истини, но тъжни...

    ОтговорИзтриване
  3. Уникален пич, защо не е сега сред нас....преди 20 години първото нещо което прочетох от него беше....Земята цъфти като жената, когато я ореш!Той е велик!

    ОтговорИзтриване
  4. Велик Българин. Книгата която най-много ме е впечатлила в живота ми е "Срещи с Буров". Съветвам Ви да я прочетете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Книгата трябва да бъде прочетана от днешните политици.Може и да научат нещо!!!!

      Изтриване
  5. Страхотни мисли, ама днес много, много не го цитират. Не е удобен с тия си мисли.

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни мисли, ама днес много, много не го цитират. Не е удобен с тия си мисли.

    ОтговорИзтриване
  7. На 2 февруари 1896 година династията на Кобургите излъчва първия православен представител в редиците си. Престолонаследникът Борис Търновски, кръстен при раждането си в лоното на Римо-католическата църква с имената Борис Клеман Робер Луи Станислав Ксание, приема православието.

    По този повод Атанас Буров казва че е "Курвенска работа" да си смениш религията, с което 2-ри февруари остава в историята на България като "курвенски ден", т.е. ден на Българския политик.

    ОтговорИзтриване

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - БЪЛГАРИЯ - пон. - 01.03.2010 г.

През нощта над страната ще има значителна висока и средна облачност, но без валеж. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минимални температури между 2 и 7 градуса.
В понеделник времето ще бъде топло с максимални температури, в повечето райони, между 11 и 16 градуса. В Източна България ще духа слаб югозападен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна, средна и висока. През деня ще бъде почти без валеж, но през нощта срещу вторник, с ориентиране на вятъра от запад-северозапад, през страната ще премине размит атмосферен фронт и на много места ще превали дъжд.

Мото на френския вестник "Lе Figaro":

Sans la liberte de blamer, il n'est point d'eloge flatteur - Няма похвала без свободата да критикуваш.
__________________________________________________________________________________________

Всичко за мен

Моята снимка
EDITORIAL: Уважаеми читатели, тук освен препечатки от различни интернет сайтове Вие можете да се запознаете и с моята гледна точка по различни актуални, обществено - политически, събития. Всяка прилика с действителни лица и събития, открити на страниците на този блог, е случайна и неволна __________________________________________________________________________________________ Относно авторските ми материали – ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ. Нито една част от тези публикации не могат да бъдат размножавани или предавани под каквато и да е форма или начин - електронен или механичен, включително копиране, записване или чрез каквито и да са системи за съхранение на информация сега познати или такива, които ще бъдат открити, без писменото разрешение на автора, с изключение на кратки цитати, включени в критични статии или отзиви.

Welcome to "The Newscrier" ! Добре дошли в "Глашатаят" !

EN: This non commercial Blog contains not only News RSS feeds, Links & Articles pasted from leading Bulgarian & World medias, but also personal articles which presents my point of view on actual public events.
BG: Този Блог не е комерсиален и съдържа, както новинарски RSS емисии, линкове и статии, препечатани от водещи български и световни медии, така и авторски статии, представящи моята гледна точка по различни, актуални, обществено - политически, събития.

Welcome to THE NEWSCRIER - Carrying the News much farther.

"THE NEWSCRIER" IS INTELLECTUAL PROPERTY OF MR. AYDEMIR CHALAKOV - 2009.

EN: If in the past town-criers were the chief means of news communication with the people of the town since many could not read or write, today this NEWSCRIER is only for those who already learned to read and write.

For contact: aydemir_bc@yahoo.com

BG: Ако в миналото градските глашатаи са били онези, с помощта на които са се разпространявали Новините, тъй като много хора не са можели да четат или пишат, днес този ГЛАШАТАЙ е само за онези, които вече са се научили да четат и пишат.

За контакти: aydemir_bc@yahoo.com